Homemade burger med glutenfritt bröd

Hamburgare:

  • Nötfärs 500g
  • 1 ägg
  • Salt & peppar
  • Andra kryddor efter önskemål

Väg upp 90 grams hamburgare och pressa i hamburgerpress. Min är från Sagaform och fungerar utmärkt.

Stek i torr panna eller med lite fin olivolja, ekologiskt smör eller ekologisk kokosolja. Du kan också använda grillen för en härlig kolgrillssmak.

Bröd (ca 4 stora eller 6 mindre)

  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl eller pofiber
  • 1 1/2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl mandelmjölk eller havremjölk
  • Ev 2 msk sesamfrön om man vill toppa bröden för utseende 

Sätt ugn på 250 grader. Blanda torra ingredienser. Vispa ägg luftiga i en bunke, blanda ner mandelmjölken och därefter torra ingredienser. Vispa till slät smet. Låt vila 10 minuter. Fukts händerna och forma runda bullar, lägg på bakplåtspapper och strö över sesamfrön om så önskas. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda i mitten av ugn ca 20-30 minuter. Låt svalna. 

Pålägg: Jag bygger min hamburgare med det jag har hemma.

  • Ruccola
  • Alfalfagroddar
  • Avokado
  • Tomat
  • Gurka
  • Hummus
  • Paprikaröra
  • Tja… bara fantasin stoppar här 😊

God spis! 🍔

Publicerat av

Stark! Hälsopartner i Avesta

Utveckling för person & organisation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s